Amerikanen Andrew Zimmern är Emmy och fyrfaldigt James Beard Award - vinnare, tv-personlighet, kock, författare, lärare, krögare och matkritiker.
Zimmern blev intresserad av det finska Puustelliköket och var i kontakt med Puustellis butik i Minnesota.
När köksrenoveringen började var Zimmern orolig att det inte skulle finnas tillräckligt med utrymme för all inredning och alla köksredskap som behövdes i det nya köket. Det var först efter att alla kökssnickerier hade monterats som Zimmern insåg att han hade underskattat produktens funktionalitet. Köket fungerar bra och alla nödvändiga föremål passar perfekt in i köket.
Nu är Andrew Zimmern ägare till sitt drömkök Puustelli Miinus. Se vad han berättar i videon om sitt nya kök och hans förhållande till Finland, liksom ”livets hemlighet”.
Miinuskökets koldioxidavtryck
Miinuskökets materialval och tillverkningsmetoder baseras på produktens koldioxidavtrycksberäkningar under sin beräknade livscykel. Beräkningarna tar också hänsyn till utsläpp från transporter under tillverkningsfaserna för de olika delarna av produkten.
Kompromisslösa principer
Miinus är ett kök med ekologiska principer och håller till sakens kärna. Hållbarhet, mångsidighet, giftfrihet, materialåteranvändning och återvinningsbarhet är dess viktiga värden. I Miinusköken har de traditionellt tillverkade möbelskivorna lämnats bort helt och istället används mer ekologiska alternativ.